ATENCIÓ! CANVI DE DATA
V Centenari de Carles I a Barcelona
Dissabte que ve 16 de novembre celebrarem a Barcelona el cinquè centenari de l’estada del rei emperador a Barcelona.
Començarem la nostra visita a les 11.30 fent una passejada el barri gòtic de la mà de Pablo Fernández Lanau, que ens descobrirà racons desconeguts del popular conjunt turístic.
A les 13.30 ens desplaçarem al restaurant del centre aragonès, on degustarem un menú desenvolupat per la historiadora María dels Àngels Pérez Samper a partir del “Llibre dels guisats” de Ruperto Nola, un manual de cuina del segle XVI molt benvolgut per l’emperador.
El menú, elaborat pel cuiner Julio Mora, consistirà en:
Entrant: Amanida de fruites de temporada
Primer plat: crema de carabassa a la morisca.
Segon plat: Mirrauste. És un plat que es fa amb gallina. Era molt popular en l’època
Postres: Fruites confitades i massapà.
Begudes: Vi.
Per a les postres: Hipocràs, va venir dolç amb espècies.
Acompanyat de neules.
Ens acompanyarà durant l’esdeveniment un grup de música i dansa renaixentista que amenitzarà la jornada.
A les 16.00, visitarem el cor de la catedral de Barcelona on es donarà una xerrada sobre el capítol del toisó celebrat allí fa cinc-cents anys per part de la catedràtica en heràldica Leticia Darna.
Per a participar, faci un ingrés o transferència de 55 euros indicant el seu nom i com a referència “Carles I” en el següent compte bancari:
La Caixa:
ES45 2100 0316 1102 0025 5836
Si estàs interessat a participar o a demanar informació, pots enviar un mail a: historiadors@historiadors.cat