Albergínies. Llibre de Sent Soví, any 1324 (cap. XXXVI)
Albergínies. Llibre de Sent Soví, any 1324 (cap. XXXVI). Si vols fer albergínies, posa-les a bullir amb sal i amb aigua, una vegada tallades en tres o quatre parts de dalt a baix. I quan portin molta estona bullint, treu-les, i les que vegis que no estan ben bullides, talla-les i aixafa-les bé entre dos plats de fusta. I després agafa les que estiguin més cuites, juntament amb cebes, julivert, menta i marduix, i trosseja-ho tot junt en un tallador; i afegeix-li ous i formatge rallat. Després pren panses i alls cuits. Barreja-ho tot junt i assaona-ho amb bones espècies. Després emplena les albergínies amb la pasta i prepara una ceba. I posa-les al fons de la cassola, amb el cap gros de l’albergínia per baix i la cua per dalt. Pren llet d’ametlles feta amb un bon brou, una mica d’oli i una mica de greix, i tira-li-ho per damunt; i posa-ho al forn.