Budells de carner. Llibre de Sent Soví, any 1324 (Cap. XL)
Si vols fer budells de carner o de vedell o de bou, pren aigua calenta i escalda-les; una vegada escaldades, renta-les amb sal i aigua. I quan estiguin ben rentades, talla-les a trossos molt petits i posa-les a coure amb aigua i sal, i afegeix-los una mica de cansalada. Després sofregeix-les amb greix de cansalada. I una vegada tretes de l’utensili en el qual les hagis sofregit, pren ceba tallada a rodanxes amples i julivert, menta i marduix, i sofregeix-ho una mica i posa-ho tot a coure. I afegeix-los espècies i vinagre, amb una tassa o dues de vi, segons la quantitat del brou esmentat. I deixa-ho coure fins que es desfaci. Després assaona-ho amb sal, agror i dolçor, retira-ho del foc i serveix-ho en escudelles. De la mateixa manera es fan les de vedell o de bou.