Budells de carner

Budells de carner. Llibre de Sent Soví, any 1324 (Cap. XL)

Si vols fer budells de carner o de vedell o de bou, pren aigua calenta i escalda-les; una vegada escaldades, renta-les amb sal i aigua. I quan estiguin ben rentades, talla-les a trossos molt petits i posa-les a coure amb aigua i sal, i afegeix-los una mica de cansalada. Després sofregeix-les amb greix de cansalada. I una vegada tretes de l’utensili en el qual les hagis sofregit, pren ceba tallada a rodanxes amples i julivert, menta i marduix, i sofregeix-ho una mica i posa-ho tot a coure. I afegeix-los espècies i vinagre, amb una tassa o dues de vi, segons la quantitat del brou esmentat. I deixa-ho coure fins que es desfaci. Després assaona-ho amb sal, agror i dolçor, retira-ho del foc i serveix-ho en escudelles. De la mateixa manera es fan les de vedell o de bou.

Article anteriorSí s’adoctrina en els llibres de text
Article següentLo rey d’Aragó, nostre senyor!
Oscar Uceda
Llicenciat en història contemporània per la Universitat de Lleida en 1993, és membre del Consell Social de la UdL, vicepresident tercer de SCC i president d'Historiadors de Catalunya (AHCAC). Autor de diversos llibres i articles sobre història militar a Lleida en època moderna, conferenciant i col·laborador amb nombroses associacions culturals, mitjans de comunicació i universitats.

DEIXAR RESPOSTA

Per favor introdueixi el seu comentari!
Per favor introdueixi el seu nom aquí