Empanada de llamprea. Libro de Sent Soví, año 1324 (Cap. XLVIII)
Empanada de llamprea. Llibre de Sent Soví, any 1324 (Cap. XLVIII). Si vols fer empanada de llamprea, o posar-la en una graella o una cassola, treu-li la fel que té en el cap i després lliga-la per tres o quatre parts. Després, tota rodona, posa-la en l’empanada amb espècies i cebes tallades fines, i afegeix-li una mica de agraz i poc de sucre blanc.
Tanmateix, si prefereixes rostir-la, lliga-la de la mateixa forma i introdueix-li una agulla de ferro o de fusta; si no disposes d’agulla, agafa la graella i subjecta-la a aquest d’un extrem a un altre i ruixa-la amb vi blanc perquè no es socarri, i també amb vinagre; i agrega una mica d’espècies i d’oli.
Si vols posar-la en la cassola, lliga-la de la mateixa forma i tira-li vi blanc i greix. Pren les espècies, les millors que trobis, i una mica d’oli i bones herbes, com a julivert, menta, marduix, orenga i cebes tallades fines. I porta-la a coure al forn, ja que se surt millor que feta a casa.