Empanades d’au. Llibre de Sent Soví, any 1324 (Cap. XLVII)
Empanades d’au. Llibre de Sent Soví, any 1324 (Cap. XLVII). Si vols fer empanades d’au o de perdius amb ceba, pren una ceba, la més gran que trobis, i buida-la segons el teu bon semblar. I introdueix l’au o la perdiu o alguna volateria. I presa trossos de cansalada grossa i magre i diposita-les al fons de la ceba i pels costats. Després presa bones espècies, per col·locar-les juntament amb l’au: posa clau, canyella sencera i sucre blanc. Després col·loca de nou la cobertora de la ceba. Agafa després estopa i embolica-la bé amb ella, de manera que la recobreixi enterament. Després posa-la en la llar, ben calenta. I tira-li cendra apagada i calenta, i després tingues a punt un bon caliu per tirar-li-ho per damunt, i veu tirant fins que vegis que està cuita. I si la trobes tova és que està cuita, i si no posa-la de nou sobre una mica de caliu o de brases ben vives